Λιποαναρρόφηση για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Οι περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: να βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου. Οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν μπορεί να είναι από απλές και σχετικά μικρές έως πολύ μεγάλες, σε επίπεδο που μα αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση κάποιου. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, η οποία εδώ κι αρκετά χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή ανδρών και γυναικών που θέλουν μια σχεδόν ριζική αλλαγή σχετικά άμεσα. Η επέμβαση αυτή δεν είναι άλλη από τη λιποαναρρόφηση.

Είναι γνωστό ότι αν θέλουμε να σμιλέψουμε το σώμα μας, η καλύτερη λύση είναι η γυμναστική και φυσικά η σωστή διατροφή. Το πρόβλημα όμως με αυτές τις μεθόδους είναι ότι είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες αλλά και πολύπλοκες. Αν κάποιος ή κάποια θέλει πιο άμεσα αποτελέσματα, η λύση είναι να απευθυνθεί σε έναν γιατρό – ή καλύτερα σε μία κλινική – πλαστικής χειρουργικής και να δει αν μπορεί να κάνει μία λιποαναρρόφηση. Χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας, πλέον η εν λόγω επέμβαση είναι πιο απλή, πιο ακίνδυνη και πιο «προσιτή» από ποτέ. Ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Η λιποαναρρόφηση είναι μια συνηθισμένη επέμβαση για όποιον θέλει αντιμετώπιση, καταπολέμηση και θεραπέια για κυτταρίτιδα στην κοιλιά.

Τι μπορεί να κάνει η λιποαναρρόφηση

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα της εν λόγω επέμβασης, αποστολή της είναι η αφαίρεση λίπους από ένα σημείο του σώματος προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική εμφάνιση του ασθενή. Εννοείται ότι μαζί με την αφαίρεση λίπους γίνονται και άλλες ενέργειες για να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και να μην γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι ο ασθενής έχει κάνει κάποια επέμβαση.

Τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει η λιποαναρρόφηση

Πριν συνεχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτήν την επέμβαση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση μας, αλλά ΔΕΝ μπορεί να μας απαλλάξει από περιττά κιλά. Με άλλα λόγια, αν ο γιατρός έχει συστήσει απώλεια βάρους για κάποιο λόγο υγείας, θα πρέπει τα κιλά αυτά να χαθούν με κάποιο άλλο τρόπο και όχι φυσικά με το νυστέρι. Με άλλα λόγια, η λιποαναρρόφηση δεν αντικαθιστά την δίαιτα και μάλιστα καλό θα ήταν να προσέχει και ο ασθενής μετά την επέμβαση για να μην επανέλθει στη πρότερη κατάσταση.

Ποιος μπορεί να κάνει μία λιποαναρρόφηση

Το περιττό λίπος δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο τους παχύσαρκους ανθρώπους. Μπορεί για διάφορους λόγους ένα άτομο που δεν είναι παχύσαρκο γενικά να έχει πρόβλημα με τη συγκέντρωση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως οι γλουτοί και η περιφέρεια. Σε αυτή τη περίπτωση, μια λιποαναρρόφηση είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Σε γενικές γραμμές πάντως, θεωρητικά μπορούν όλοι να κάνουν την εν λόγω επέμβαση, αρκεί φυσικά να κρίνει ο γιατρός μετά από κάποιες απαραίτητες εξετάσεις ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία τους από αυτήν.

Πως γίνεται η επέμβαση

Πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μια επέμβαση που κάποτε θεωρούνταν από τις σχετικά πολύπλοκες, πλέον έχει μετατραπεί σε επέμβαση ρουτίνας. Σε γενικές γραμμές, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ειδικά, μικροσκοπικά εργαλεία – προκειμένου να μην αφήσει ουλές και άλλα σημάδια – για να αφαιρέσει το περιττό λίπος από μια περιοχή του σώματος. Το λίπος αυτό ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του σώματος – για παράδειγμα στο πρόσωπο – για να είναι το τελικό αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο και φυσικό. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία αλλά αν η έκταση της είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να γίνει και με τη μέθοδο της μέθης. Σε κάθε περίπτωση, συνήθως, δεν γίνεται ολική νάρκωση.

Μετά την επέμβαση

Πλέον δεν απαιτείται πολύς χρόνος ανάρρωσης. Στο διαδίκτυο θα μπορέσετε να βρείτε έναν καλό και αξιόπιστο γιατρό, ο οποίος και θα σας δώσει οδηγίες που θα πρέπει να τηρήσετε κατά γράμμα. Δεδομένου όμως ότι πλέον δεν γίνονται μεγάλες τομές κατά την επέμβαση, η διαδικασία ανάρρωσης είναι σχεδόν τελείως ανώδυνη. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι γρήγορη και ομαλή και το μόνο που θα πρέπει να αποφύγετε για μερικές μέρες είναι η έντονη άσκηση.